Гарячі новини

"Регіони". На Прикарпатті відбувається пероральна вакцінація диких тварин. Жителі просять не підбирати брикети розміром із сірникову коробку

На Прикарпатті відбудеться пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин, тобто звірів, проти сказу. В управлінні Держпродспоживслужби Івано-Франківської області просять жителів  при виявленні таких приманок не брати їх руками і не переносити.

В Зверненні сказано:
"Повідомляємо, що з метою реалізації положень міжнародної угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерствомretyg5ret54t45t65656 

сільського господарства Угорщини щодо виконання Програми боротьби зі сказом на території України в 2018-2020 році, та виконання розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України від 24.03.2020 року № 31, на території Долинського, Рожнятівського, Надвірнянського районів і Болехівської міської ради, протягом квітня місяця, буде проведена весняна кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною з літаків.
 Розкидання приманок відбуватиметься лише над лісовими та польовими угіддями, поза територіями населених пунктів.
 Приманка безпечна для людей і тварин; має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині - желеподібна капсула з вакциною проти сказу".