Гарячі новини

Путін розповів Ердогану про ідею газового хаба в Туреччині

Президент РФ Путін розповів президенту Туреччини  Єрдогану про ідею створення гахового хабу у Туреччині., пише ТАСС.

Путін вважає, що пропонований до створення газовий хаб у Туреччині може стати майданчиком для визначення ціни на газ, який "виключить політизацію цього питання".

"Під час роботи цього хаба, який ми могли б разом створити, звичайно, це був би і майданчик не лише поставок, а й визначення ціни, бо це дуже важливе питання – питання ціноутворення", - сказав глава російської держави у четвер на переговорах з турецьким колегою

"Сьогодні ці ціни надхмарні, ми могли б спокійно регулювати [їх] на нормальному ринковому рівні, без жодного політичного забарвлення", - зазначив Путін.

Президент РФ повідомив, що в середу на форумі "Російський енергетичний тиждень" (РЕН) у Москві було проведено консультації з міністром енергетики Туреччини, керівництвом компанії Botas та "Газпромом".

 "Я сказав про це публічно: якщо є зацікавленість Туреччини та наших можливих покупців в інших країнах, [ми] могли б розглянути можливість будівництва ще однієї газопровідної системи та створення на території Туреччини газового хабу для продажу в інші країни, треті країни, перш за все , звісно, ​​у європейські, якщо вони в цьому, зрозуміло, зацікавлені", - нагадав Путін.

У середу Путін виступив на форумі РЕН із ідеєю створення газового хаба. Він заявив, що втрачений обсяг транзиту газу "Північними потоками" дном Балтійського моря "можна перевести в регіон Чорного моря, створивши таким чином у Туреччині найбільший газовий хаб у Європі".