Гарячі новини

Польща у вересні зведе паркан заввишки 2 метри на кордоні з Україною і Білоруссю за 300 мильйонів злотих

Польська влада має намір почати будівництво паркану на кордоні з Україною і Білоруссю у вересні цього року.Про це заявив міністр рільництва Польщі Кшиштоф Юргєль, повідомляє Еспресо з посиланням на “Польське радіо“, пише Галка.

Він разом з європейським комісаром з питань здоров’я та безпеки харчових продуктів Витянісом Андрюкайтісом взяв участь у прес-конференції у справі боротьби з вірусом африканської чуми свиней (АЧС) в Європейському Союзі.

“Ми передбачаємо, що будівництво паркану проти кабанів уздовж східного кордону Польщі повинно початися у вересні”, – наголосив Юргєль.

“Під час постійного комітету (Ради міністрів) буде розглянута резолюція у справі програми будівництва паркану. Опрацьовується закон. Ми передбачаємо, що у вересні має початися будівництво”, – підсумував Юргєль.

Зазначається, що такі заходи будуть коштувати 300 млн злотих (71 млн євро). Це буде паркан з відповідною сіткою заввишки до двох метрів, що буде закріплений на глибині приблизно півметра.

Огорожу збудують уздовж східного кордону Польщі з Україною та Білоруссю (приблизно тисяча кілометрів). Інвестицію хочуть завершити впродовж 3-4 років. Насамперед паркан будуть встановлювати у тих місцях, де є найбільший ризик міграції кабанів.