Гарячі новини

Польща скасовує спрощені правила ввозу домашніх тварин з України

Польща скасовує спрощені правила ввозу домашніх тварин з України.

З 27 березня 2023 року скасовують попередні спрощені умови для переміщення домашніх тварин з території України до Польщі, повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з посиланням на компетентні органи Республіки Польща.

Відтепер умови переміщення тварин відповідатимуть загальним критеріям законодавства ЄС, серед яких:

тварина має бути ідентифікована за допомогою мікрочіпа (транспондера) або чіткого для прочитання татуювання, нанесеного до 03.07.2011 року;

тварина повинна мати дійсне щеплення проти сказу (дата вакцинації не повинна передувати даті нанесення транспондера чи татуювання або даті зчитування транспондера, чи татуювання, зазначених у відповідному розділі ідентифікаційного документа; ревакцинація повинна вважатися первинною вакцинацією, якщо вона не була проведена протягом терміну дії попередньої вакцинації);

має бути проведено поточне серологічне дослідження на визначення титру антитіл до сказу (рівень неи‌тралізуючих антитіл до вірусу сказу в сироватці крові, що дорівнює або перевищує 0,5 МО/мл); ▪️тварина повинна мати погоджену форму Сертифіката здоров’я тварин для некомерційного переміщення до держав-членів ЄС. Зазначається, що тимчасово до окремого скасування, не вимагатимуться період очікування три місяці з моменту забору крові для проведення серологічного дослідження на визначення титру антитіл до сказу до дати некомерційного переміщення.

В Україні до акредитованих лабораторій, які уповноважені для проведення досліджень біологічного матеріалу з контролю ефективності вакцинації проти сказу належать:

Державний науково-дослідний інститут лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ-151, вул. Донецька, 30, 03151);

ТОВ «НеоВетлаб Україна» (м. Київ, вул. Академіка Вільямса, 11, буд.1 , кв.101, 03191);

Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів (ДНКІБШМ) (м. Київ, вул. Донецька, 30, 03151).

Польща скасовує спрощені правила ввозу домашніх тварин з України. З 27 березня 2023 року скасовують попередні спрощені умови для переміщення домашніх тварин з території України до Польщі, повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з посиланням на компетентні органи Республіки Польща. 
  
  <ul class=

  • Войдите или зарегистрируйтесь, чтобы получить возможность отправлять комментарии