Гарячі новини

ПІД КЕРІВНИЦТВОМ ЛУГАНЧАНИНА НА САМОРОБНОМУ ВІТРИЛЬНОМУ КАТАМАРАНІ УКРАЇНЦІ ЗДІЙСНИЛИ УНІКАЛЬНИЙ СПОРТИВНИЙ ПОХІД ТРИВАЛІСТЮ 100 ДНІВ (ФОТО)

НА САМОРОБНОМУ ВІТРИЛЬНОМУ КАТАМАРАНІ УКРАЇНЦІ ЗДІЙСНИЛИ УНІКАЛЬНИЙ СПОРТИВНИЙ ПОХІД ТРИВАЛІСТЮ 100 ДНІВ, повідомляє Ostrovok.

Саме за стільки днів команда з України під керівництвом відомого мандрівника, луганчанина, голови комісії вітрильного туризму федерації спортивного туризму Луганської області Євгена Коротких на саморобному розбірному вітрильному катамарані «Вдача» здійснила спортивний похід. 

Стартували учасники 2 липня, а завершили мандрівку 11 жовтня.

g

Шлях катамарана розпочався з міста Очакова (Миколаївської області) та завершився на острові Тенеріфе (Канарські острови, Іспанія). За 100 днів мандрівки команда вітрильників зробила перехід протяжністю 6000 км через Чорне, Середземне моря та ділянку Північної Атлантики.

Українські мандрівники пройшли Туреччину, Грецію, Іспанію, Марокко. Фінішувала команда вчасно за графіком.

Зазначимо, що за протяжністю і тривалістю маршруту, та по успішному завершенню мандрівки, здійснений українцями похід на розбірному вітрильному катамарані є унікальним в світовому вітрильному туризмі.

Організаторами мандрівки є Федерація спортивного туризму України спільно з Федерацією спортивного туризму Луганської області.