Гарячі новини

На Вінничині 24 регіони взяли участь у фестивалі турмаршрутів і народних промислів «Мандруй Україною»

Упродовж 22-24 серпня на території Національного музею народної архітектури та побуту України поблизу Пирогова (Вінницька обл.) відбувався всеукраїнський фестиваль-ярмарок туристичних маршрутів і народних художніх промислів «Мандруй Україною».

 

У заході взяли делегації представників усіх 24 регіонів України та Автономної Республіки Крим, щоб презентувати свій туристичний, культурний і гастрономічний потенціал.

Прикарпаття представило свої принади на фесті "Мандруй Україною" 1

Територія фестивалю концептуально була поділена на три зони – туристичну, гастрономічну, зону народних художніх промислів. У туристичній зоні регіони презентували туристичний потенціал, у гастрономічній – локальну крафтову продукцію, у зоні народних художніх промислів – спадщину народних ремесел.

 

На стенді Прикарпаття спільно працювали представники влади та бізнесу, розповідаючи відвідувачам про локальні туристичні дестинації Прикарпаття, «магніти» та атракції, місця активного дозвілля. Гості заходу найбільше цікавилися літнім відпочинком, гастролокаціями і, особливо, туристичними картами області та Франківська.

 

На гастрономічній локації Прикарпаття працювали представники ТОВ «Надія». Гості фестивалю-ярмарку «Мандруй Україною» насолоджувалися колекцією варення «Карпатський гостинець» (варення з карпатської троянди, калина протерта з цукром, сироп з бузини, гарбузово-апельсиновий джем) і медовими пряниками, спеціально випеченими до 30-річчя Дня Незалежності, а також відчули на дотик продукцію екокосметики на основі пелюсток карпатської троянди.

 

У зоні народних художніх промислів мешканці Києва та гості столиці ознайомилися з технологією виготовлення і розпису косівської мальованої кераміки, побували на майстер-класах з писанкарства і кушнірства.

 

Майстри з Прикарпаття представляли народні промисли. Марія Гринюк презентувала нематеріальну культурну спадщину ЮНЕСКО – косівську мальовану кераміку. Олег Данищук – кушнірські традиції на локації майстрів. А Світлана та Ярослава Стадник проведели майстер-класи з писанкарства.

Програмою фестивалю також були передбачені презентації туристичних магнітів кожної області. 23 серпня відвідувачі фестивалю мали нагоду почути про «магніти» Івано-Франківщини, про які розповіли начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації Віталій Передерко і керівниця відділу туризму управління міжнародних зв’язків, туризму та промоції департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста Івано-Франківська Наталія Гугіль.

 

“Туристична конкурентоспроможність регіону тримається на трьох підвалинах – спадщина, населення, інфраструктура. Всі вони разом взаємодоповнюють один одного і формують попит на відпочинок туристів саме на Івано-Франківщині”, – зазначив Віталій Передерко.

 

Розповідаючи про туристичні «магніти», керівник відділу туризму акцентував на дев’яти – Яремчанщина, міста Івано-Франківськ та Коломия, Національний заповідник «Давній Галич», Дністровський каньйон, Скелі Довбуша у Бубнищі, «Карпатський трамвай» разом із Центром спадщини Вигодської вузькоколійки, центри паломницького туризму – Гошівський та Манявський монастирі, а також місто Косів, де споруджується два «якірні» для області туристичні об’єкти – багатофункціональний культурно-креативний простір «Центр карпатської культури» і культурно-мистецький туристичний комплекс «Мальований дзбан».

 

Окрім презентацій регіонів, на сцені фестивалю щоденно відбувалися виступи блогерів і лідерів думок, а також дискусійні панелі на актуальні туристичні теми за участі представників влади, бізнесу та туристичних експертів.