Гарячі новини

На Прикарпатті у рамках проекту "Гора Хом'як – унікальна перлина Українських Карпат" завершили монтаж сонячних панелей на вершині

У рамках проекту "Гора Хом'як – унікальна перлина Українських Карпат" завершили монтаж сонячних панелей на вершині. Вони підсвічуватимуть статую Матері Божої.

Проект реалізують Центр соціальних та ділових ініціатив спільно з Карпатським національним природним парком. 

Як писав КУРС, у серпні на маршруті "Урочище Вередівський – гора Хом’як" встановили 4 навіси від негоди, 7 лавочок, 5 вказівників та 2 інформаційні стенди.

Встановлення сонячних панелей дозволить освітлювати статую Матері Божої у темну пору доби та популяризувати використання відновлюваних джерел енергії на природоохоронних територіях.

"Це було дійсно випробування, оскільки все обладнання було винесене на вершину гори Хом’як вручну монтажниками з компанії Solar Service та працівниками Карпатського національного природного парку, – повідомляють ініціатори. – Зараз відвідувачі можуть відпочити на лавочці, що знаходиться під сонячними панелями, насолодитися краєвидами Українських Карпат, а також підзарядити свої ґаджети через спеціальні USB-порти".

Впровадження цієї ініціативи сталj можливbv завдяки проекту "Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України", що реалізується Фондом розвитку ГО "Західноукраїнський ресурсний центр" спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.