Гарячі новини

На Луганщині започаткували конкурс "Туристичний сувенір Луганщини"

На Луганщині  започаткували конкурс «Туристичний сувенір Луганщини",повідомляє директорка Попаснянського краєзнавчого музею Яна Проскурова.
 
В рамках заходів, спрямованих на розвиток та популяризацію наявного туристичного потенціалу Луганської області, громадською організацією «Туристична асоціація Луганської області» було ініційовано започаткування проведення відкритого конкурсу «Туристичний сувенір Луганщини», співорганізатором якого виступає Департамент економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації.
Проведення Конкурсу регламентується Положенням, яким визначено мету, завдання, учасників, номінації, порядок проведення, підбиття підсумків тощо.
 
З афішею конкурсу можна ознайомитись за посиланням https://sd.ua/news/12448.
 
Громади міст, сіл, селищ  запрошуються долучитись до активної участі у конкурсі та просування туристичних можливостей, розширення пропозицій у сфері туризму, діапазону використання ресурсного потенціалу на відповідних територіях.
 
Контактні особи від Департаменту: Світлана Алфімова, Оксана Горбатенко, тел. (06452) 42250.
 

Основні номінації конкурсу:

- етнографічний сувенір;

 

- сувенір міста;

 

- сувенір регіону;

 

- гастрономічний сувенір (напої);

 

- гастрономічний сувенір (їжа);

 

- сувенір події;

 

- сувенір туристичного маршруту;

 

- сувенір музею;

 

- сувенір-іграшка;

 

- ідея сувеніра.

 

На Конкурс приймається сувенірна продукція, підрозділяється на категорії (в залежності від матеріалу, з якого виготовлений сувенір):

 

- вироби з соломи, лози, берести, паперу;

 

- художня обробка дерева;

 

- гончарство;

 

- ткацтво та вишивка;

 

- вироби зі шкіри;

 

- макраме, батик, клаптева техніка, бісероплетіння;

 

- флористика;

 

- вироби з каменю;

 

- вироби зі скла;

 

- інші види декоративно-прикладного мистецтва.

 

Для участі в конкурсі необхідно до 01 вересня 2020 зареєструватися на офіційній сторінці конкурсу і ввести інформацію про конкурсний проект, заповнивши відповідні поля. Тому запрошуємо всіх творчо обдарованих людей, майстрів, художників спробувати себе в техніці туристичного сувеніру і надсилати свої роботи на конкурс. Реєстрація та умови, все на офіціальній сторінці конкурсу у мережі Fb, https://www.facebook.com/tursuv, або за посиланням.  https://forms.gle/jkdYCPxPixP47mJe6
Підсумки підводяться і оголошуються напередодні Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні 27 вересня 2020 р.