Гарячі новини

Канада спростить іранцям перебування у країні

Федеральний уряд Канади вживає заходів щодо підтримки іранських громадян на тлі кривавих репресій у їхній країні.

«З огляду на грубі та систематичні порушення прав людини, які відбуваються в Ірані, деякі іранці, які тимчасово перебувають у Канаді, справедливо побоюються повертатися додому в цей час», — сказав міністр природних ресурсів Джонатан Уїлкінсон.

«Ми прагнемо полегшити іранцям у Канаді продовження їхнього тимчасового статусу в Канаді, а канадським громадянам та постійним мешканцям — повернення додому, і приділяємо пріоритетну увагу цим справам, щоб забезпечити їх терміновий розгляд, щоб люди могли бути спокійними».Нові правила полегшать іранцям продовження їх тимчасового статусу в Канаді та переміщення між тимчасовими потоками для продовження навчання, роботи або відвідування сім'ї шляхом подання заяви на новий дозвіл, залишаючись у Канаді.

Для іранців, які вже перебувають у Канаді, також буде запроваджено відкритий шлях отримання дозволу на роботу.Заяви від іранців, які вже перебувають у Канаді, розглядатимуться у пріоритетному порядку, і уряд скасує деякі збори за їх розгляд.

 

Оттава також скасує плату за паспорт та проїзний документ постійного мешканця для канадських громадян та постійних мешканців Ірану, які бажають повернуться назад.