Гарячі новини

Кабмін Туреччини планує 6 лютого виробити "відповідні заходи" щодо недавнього закриття кількох консульств і дипломатичних представництв західних країн

Кабінет міністрів Туреччини планує 6 лютого виробити "заходи у відповідь" на недавнє закриття кількох консульств і дипломатичних представництв західних країн у Стамбулі. Про це в неділю, 5 лютого, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

«Наш міністр закордонних справ раніше викликав усіх послів цих країн. Їм було пред'явлено ультиматум, що або вони припинять так діяти, або ціна буде високою», ― наголосив Ердоган під час зустрічі з молоддю у місті Айдин. Трансляцію заходу вів телеканал  TRT.

Ердоган запевнив, що на засіданні кабінету міністрів Туреччини, що відбудеться в понеділок, 6 лютого, будуть прийняті всі необхідні рішення.

Нагадаємо, 2 лютого посольство Канади в Анкарі та генконсульство країни в Стамбулі тимчасово закрилися через загрозу терактів. Також  про призупинення роботи оголосили дипломатичні представництва ще п'яти країн: Швеції, Нідерландів, Великобританії, Франції та ФРН. 

1 лютого російське генконсульство у Стамбулі заявило, що "продовжує свою роботу у штатному режимі".