Гарячі новини

Ізраіль запропонував Україні допомогу в розробці системи раннього попередження про ракетні удари, але не надаватиме системи озброєння

Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц заявив у середу, що ізраїльський уряд запропонував допомогу Україні в розробці системи раннього попередження про ракетні удари, але не надаватиме системи озброєння.Про це повідомляє Jerusalem Post, передає Укрінформ.

«Наша політика щодо України не зміниться – ми будемо продовжувати підтримувати її разом із Заходом, але ми не надаватимемо системи озброєння. Ми попросили українців поділитися інформацією щодо їхніх потреб і запропонували допомогу в розробці рятувальної системи раннього попередження», – заявив Ганц під час брифінгу для послів країн-членів ЄС в Ізраїлі.

Міністр оборони Ізраїлю повідомив, що Єрусалим надіслав Києву запит на обмін інформацією про потреби країни в системах протиповітряної оборони, і після отримання відповіді зможе «допомогти в розробці рятувальної системи раннього попередження цивільного населення».

Але через те, що він назвав «обмеженнями» та «різноманітністю оперативних міркувань», він наголосив, що Ізраїль не постачатиме Україні жодних систем озброєння.