Гарячі новини

Івано-Франківська облрада закликає відкрити пропускний пункт у Шибеному на кордоні з Румунією (ФОТО)

В Івано-Франківській обласній раді закликають відкрити пропускний пункт у Шибеному на кордоні з Румунією.

Про це йшлося 10 вересня на дев’ятій сесії Івано-Франківської обласної ради, інформує “Галка”.

Депутати Івано-Франківської обласної ради закликають відкрити міжнародний пункт пропуску через українсько-румунський державний кордон в районі населених пунктів Шибене (Верховинський район, Івано-Франківська область, Україна) та Поеніле-де-Суб-Мунте (повіт Марамуреш, Румунія).

Депутат обласної ради Тарас Виноградник відзначив, що питання щодо влаштування переходу на кордоні з Румунією підіймалися ще з 1994 року, але воно весь час відкладалося в часі. У 2014 році Україна підписала угода з ЄС, цим передбачається розвиток транскордонного розвитку.

“У всіх прикордонних областях, крім Івано-Франківської, є пункти пропуску з країнами сусідами. До слова, Прикарпаття має 49 км кордону з Румунією. Уряд передбачає фінансування трьох переходів з Росією на 800 мільйонів гривень, а також сім переходів з Білоруссю, яка підписала нещодавно  договір про співпрацю з агресором. Жодного слова немає про Івано-Франківську область, про село Шибене”, – додав Виноградник.

Перший заступник голови облради Василь Гладій наголосив, що Прикарпаттю також потрібно зробити кроки на зустріч. Зокрема обласна державна адміністрація має підписати відповідний меморандум про співпрацю.