Гарячі новини

Холодний кінець літа та спекотне 1 вересня: у Гідрометцентрі уточнили прогноз погоди

Похолодання, що спостерігається на півдні та заході України, не буде тривалим. Уже найближчими вихідними може повернутися літня спека. Утім, на півдні країни цілком імовірні шквали та град.

Про це в бліцінтерв’ю OBOZREVATEL розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Олександра Хала. За її словами, погода 1 вересня обіцяє бути досить комфортною і теплою, але загалом з наступного тижня вона вирізнятиметься нестабільністю.

Похолодання в Україні триватиме до вихідних

Зараз у деяких областях України спостерігається похолодання. Воно спричинене тим, що з північного заходу та заходу надійшов циклон, холодніше повітря.

Зокрема, в північних областях включно з Київщиною, західних, а також на Вінниччині та Черкащині – там ще трохи прохолодніше. На решті території країни пануватиме спека, на південному сході близько 30 градусів тепла.

Синоптичну ситуацію найближчими днями визначатимуть циклони. В Україні пройдуть локальні грозові дощі, подекуди може випадати град чи спостерігатимуться шквали, зокрема, в окремих центральних районах Одеської та Миколаївської областей.

До 29 серпня включно в більшості областей України утримається нестійка погода з короткочасними дощами та грозами. Але температури відрізнятимуться. Зараз похолодання є відчутним на заході, півночі, Вінниччині та Черкащині. На решті території України температури є вищими – в межах +24… +30 градусів. У західних та північних районах Вінницької та Черкаської областей найближчими днями буде +17… +23 градуси.

На вихідні погода в Україні зміниться

На вихідні, 28-29 серпня, знов зміниться напрямок повітряних потоків, почне надходити тепліше повітря й температура дещо зросте.

У столиці потеплішає вже на вихідних і температура потроху почне зростати. У неділю показники будуть на рівні +25… +27 градусів.

28 серпня в Україні переважно без опадів. Лише на заході та півночі вночі місцями дощитиме.

Погода в Україні 1 вересня: повернення літньої спеки

З початком наступного тижня знов можливі коливання температури – трішки похолоднішає. Утім, початок навчального року може бути досить теплим.

За попередніми прогнозами, 1 вересня в більшості областей буде тепло. Температура в межах +25… +30 градусів. Дещо прохолодніше буде лише на заході – там очікується +22… +24 градуси.

Щодо опадів – буде наявна мінлива складова. За деякими прогностичними моделями, короткочасні грозові дощі можливі в західній частині України. Але прогноз ще потребує подальшого уточнення.