Гарячі новини

"Грибна осінь". Прикарпатські рятівники все частіше залучаються до порятунку шалених грибників, які "пішли та не повернулись"

Прикарпатські рятівники масово залучаються до  порятунку грибників, які "пішли та не повернулись" - в  цьому році  у Івано-Франківській області небувалий грибний  врожай .

Зранку 22 вересня поблизу села Креховичі Рожнятівського району пішов у ліс збирати гриби та не повернувся  67-річний місцевий житель.

О 20:35 для проведення пошуково-рятувальних робіт залучили 5 рятувальників, одиницю техніки та 3 родичів, а також повідомили сільських голів найближчих сіл Рожнятівського, Долинського, Калуського районів, поліцію, лісників.

О 21:40 гірським рятувальникам надійшла інформація, що грибник самостійно в задовільному стані вийшов з лісового масиву та добрався додому.

Також 22  вересня о 22:02 тисменицькі рятувальники отримали повідомлення від громадянина про те, що близько восьмої години вечора 22 вересня поблизу села Посіч Тисменицького району під час збирання грибів у лісі заблукав його 65-річний брат, житель села Радча Тисменицького району.

О 23:15 для проведення пошуково-рятувальних робіт залучили 4 “надзвичайників”, одиницю техніки та 1 родича, повідомили сільських голів найближчих сіл, поліцію, лісників.

Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації повідомляє, що 23 вересня о 10:20 пошуково-рятувальні роботи поновили. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучили 9 рятувальників, 2 одиниці техніки, 2 працівників лісового господарства та 2 місцевих жителів.

О 14:40 чоловік самостійно прийшов додому. Стан грибника задовільний, медичної допомоги не потребує.

22 вересня о 7 год. ранку до рятувальників в Долині також поступило повідомлення від жінки, що її 72-річний батько, житель села Новоселиця, пішов по гриби та не повернувся.

На пошуки грибника відправились рятувльники та родичі чоловіка. Об 11.30 гірські рятувальники в лісовому масиві біля с. Вигодівка в р. Свіча виявили тіло цього грибника без ознак життя та передали працівникам поліції.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Національної поліції. Причина та обставини смерті встановлюються.