Гарячі новини

Для франківців і гостей міста презентували новий туристичний мобільний додаток

У середу, 22 серпня, в театрі кіно “Люм’єр” відбулася презентація мобільного додатку “Відвідай Івано-Франківськ”

Додаток є абсолютно безкоштовним.

Розробник програми Андрій Чайківський розповів: «Цей додаток ми розробили для туристів, іноземців, отримувачів послуг і містян».

“Ідея прийшла, коли, гуляючи нашим містом, побачили групу польських туристів, у сквері Міцкевича. Всі вони фотографувались і були зі смартфонами. Поруч не було перекладача чи гіда, то ж люди мабуть й не знали де і що вони фотографують. Так і виникла ідея створити додаток”.

За словами міського голови Руслана Марцінківа ця програма є дуже сучасною й зручною.

“Ми всі звикли до QR-кодів, але зараз вже з’явилися новітні “маячки”, які ми й використали в даній програмі. Також зручно те, що деякі функції працюють і без інтернету. Даний механізм має не лише сприяти туристичному розвитку, а й в перспективі ми хочемо використовувати дану технологію у громадському транспорті. Хочемо, аби кожен франківець відчув, як змінюються технології”, – розповідає мер.

Програма має розділи:
– короткий опис міста;
– історія;
– новини;
– події;
– фестивалі;
– фото.

Функції :
– карта;
– історичні пам’ятки;
– де зупинитись?;
– де поїсти?;
– шопінг;
– розваги та дозвілля;
– транспорт;
– міська рада;
– безпека;
– розумні повідомлення.

Крім того, кожен зможе прослухати аудіотур на обраній мові (українська, англійська, німецька, польська). Також завдяки додатку можна отримати інформацію про новини міста та влади, готовність послуг в ЦНАПі, майбутні події.

Додаток є як в Google play, так і в AppStore. Завантажити “Відвідай Івано-Франківськ” можна просто зараз у магазині “Play Market” за посиланням.