Гарячі новини

Аварійну канатну дорогу у Ворохті, яка не працює вже 10 років, визнали придатною – її відновлять упродовж року ( ВІДЕО)

 

У Ворохті розпочали ремонтувати канатну дорогу. Громаді селища проект не представили. Обіцяють завершити реконструкцію до кінця року, а відкриють атракцію з весни-2019, пише Курс.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Канатна дорога у Ворохті не працює вже 10 років. 

Колись покататися на канатці шикувалися черги. Занепала підвісна дорога – немає й туристів. В кінці двокілометрової канатки – занедбані лижні траси, стрільбище для біатлоністів, оглядові майданчики з гірськими краєвидами. Канатка належить всеукраїнському спортивному товариству "Колос".

Нагадаємо, навесні цього року керівництво "Колоса" обіцяло розпочати ремонт. Директор Олександр Мендусь назвав навіть конкретний час – до робіт мали взятися в квітні. Але роботи відклали – через форс-мажори, сказав НТК Мендусь.

Влітку почався рух – з’явилася якась бригада. Але місцевих це насторожило – люди не бачили проекту, не чули про терміни виконання робіт.

"Чи вони будуть мати завершення і коли – ми не знаємо", – каже місцевий активіст Микола Штогрин.

Заступник голови "Колосу" Михайло Вінтоняк повідомив, що для ворохтянської канатки вже закупили сучасне обладнання в Австрії. Щоправда, вживане. Реконструкцію планують завершити до 2019 року. Витратять, за попередніми підрахунками, 12-13 млн грн.

В 2007 році канатна дорога у Ворохті була закрита як така, що є аварійною і непридатна для відновлення. Зокрема, йшлося про опори. Тепер, каже Вінтоняк, власники отримали експертне заключення, що опори годяться. Фундаменти перевіряють і підсилюють. Троси, крісла і всі механізми в рамках реконструкції замінять.

Також в урочищі "П'ятихатки" у Ворохті, куди пролягає канатна дорога, планують відновити біатлонний стадіон, бугельний підйомник, лижні та санну траси.

"Ми беремо участь в міжнародному проекті, – говорить Вінтоняк. – Подаємо на фінансування ".