Гарячі новини

12 ДІТЕЙ З ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДВІДАЛИ ІНКЛЮЗИВНИЙ ТАБІР У ПОЛЬЩІ

12 ДІТЕЙ З ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДВІДАЛИ ІНКЛЮЗИВНИЙ ТАБІР У ПОЛЬЩІ, - повідомляє Управління молоді та спорту Луганської ОДА.

Майже півроку тривала підготовка до інклюзивного табору, якій у липня  відбувся в місті Вроцлав (Польща). 

Фонд Ptach проводить табір для дітей зі Сходу України вже вдруге. Цього разу відвідали Польщу 12 діток з проблемами здоров’я із Луганської області та діти, які мають статус ВПО.

Організаторами табору виступила Фундація PTACH. Організували участь юних жителів області у заході – Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями, Луганська обласна молодіжна ГО «АМІ-Схід» за підтримки Управління молоді та спорту Луганської ОДА.

– Тема нашого табору – “відкриття”, – розповідає про захід організаторка Олена Воровченко. – Відкриваючи світ, ми теж відкриваємо щось нове в собі: поетичний таланти, художній, або, навіть, мовний. Ми хочемо показати дітям, що світ може бути прекрасний і сповнений можливостей!

Як розповідає директорка Луганського центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова, дітям з Луганщини дуже сподобалось в Польщі, а насичена програма дала можливість юним учасникам розкрити себе та свої таланти.

До організації активного відпочинку дітей долучились жителі Вроцлава та українські мігранти, які проживають у місті, багато волонтерів та організацій – Dolnośląski спеціальний шкільно-виховний Центр для незрячих та слабозорих дітей, японські волонтери, транспортна компанія Naszbus.

Загалом, програма перебування була дуже насиченою. Так, в перший день – зустріч в муніципалітеті м. Вроцлав; участь у фестивалі, де виступ діток зі Сходу вразив всіх присутніх. Також протягом десяти днів були організовані інклюзивні заняття в басейні, різноманітні майстер-класи, подорожування у віртуальну реальність та екскурсія в зоопарк. По завершенню на учасників чекав заключний карнавал та незабутня вечірка.