Гарячі новини

Депутатка Львівської міської ради від «ВО «Свобода» Мар'яна Батюк привітала Гітлера з днем народження

Депутатка Львівської міської ради від «ВО «Свобода» Мар'яна Батюк поширила вранці 20 квітня на своїй сторінці у Facebook привітання з днем народження Адольфа Гітлера. Про це повідомляє ZAXID.NET.

«Великий чоловік, як не крути…», – написала Мар’яна Батюк і навела дві цитати основоположника нацизму Адольфа Гітлера з його книжки «Моя боротьба». Приблизно за годину після публікації депутатка видалила свій допис. 

Фото Адольфа Гітлера з привітанням до дня народження, яке поширила Батюк, опублікувала 27-річна Іванка Біла-Кондратьєва з Кривого Рогу. У її профілі також зазначено, що вона працює у ВО «Свобода».

28-річна вчителька історії і заступниця директора львівської школи №100 з виховної роботи Мар’яна Батюк стала депутатом Львівської міськради у 2015 році від партії ВО «Свобода». У ролі депутата найбільше запам'яталася інціативою вивішування червоно-чорного прапора ОУН-УПА на вежі львівської Ратуші і на флагштоку на Високому замку, однак депутати міськради її не підтримали. Ця ж депутатка нещодавно зареєструвала проект ухвали Львівської міськради про заборону виконання пісень російською мовою, однак чи розглядатимуть цей проект ухвали на найближчих засіданнях сесії ЛМР депутати, наразі не відомо.

Директор школи №100 Василь Титар у коментарі ZAXID.NET сказав, що проведе профілактичну бесіду з Мар’яною Батюк стосовно поширеного нею допису.

«Я вважаю, що це неприпустимо, якщо людина пише щось, що суперечить політиці держави і певним міжнародним нормам», - сказав він.

Пізніше міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що найближчим часом міське управління освіти прийме рішення стосовно того, чи залишати Мар’яну Батюк на посаді заступника директора школи після цього інциденту.

«Однозначно, що освітянське гроно висловить свою тверду позицію, але я очікую на вибачення від колеги-депутата, яка представляє «Свободу» перед громадою, усіма українцями та перед людьми, які загинули від рук цього нелюда. Вона мала би пояснити, що мала на увазі: чи вона мала партійну вказівку це робити, чи це її власна позиція. Якщо це її власна позиція, такі люди не мали би вчити дітей історії», - сказав мер Львова.

ZAXID.NET намагається отримати коментарі від самої Мар’яни Батюк.

Нагадаємо, що у 2004 році засновану на початку 90-хі Соціал-національну партію України (СНПУ) було перейменовано у ВО «Свобода».