Гарячі новини

ЗСУ вже звільнили від російських загарбників 88 населених пунктів у Херсонській області та 551 – у Харківській - Офіс президента

ЗСУ вже звільнили від російських загарбників 88 населених пунктів у Херсонській області та 551 – у Харківській, повідомив на брифінгу заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко.

За його словами, на всіх деокупованих територіях продовжуються роботи з відновлення критичної інфраструктури.

На звільнених від російської окупації територіях на Херсонщині зафіксовано вже 156 військових злочинів, повідомив начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції України Олексій Сергєєв. 

"На звільнених територіях Херсонщини відновлено роботу двох підрозділів поліції - у селах Високопілля та Велику Олександрівку. Слідчими Національної поліції задокументовано 156 військових злочинів, найбільше за статтею 438 Кримінального кодексу - це 139 кримінальних правопорушень", - сказав він.

ЗСУ підтвердили удар по переправі біля окупованого Херсона, але заперечують, що за нього могли постраждати цивільні особи.

 За словами представника Оперативного командування ЗСУ "Південь" Наталії Гуменюк, на Антонівському мості "громадянських не було". 

"Те, що на мосту в цей час не може бути цивільних, стверджують навіть самі окупанти, бо це комендантська година, і дуже суворі заходи вживаються до тих, хто її може порушити", - пояснила Гуменюк. 

У той же час заступник голови окупаційної адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов повідомив, що внаслідок ракетного удару ЗСУ по переправі в районі Антонівського мосту загинули четверо жителів Херсона, зокрема режисер місцевої телекомпанії "Таврія" Олег Клоков, постраждали 13 людей.