Гарячі новини

Зеленський затвердив Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України".

 

Відповідний указ був підписаний 20 серпня, повідомляє пресслужба Офісу президента.

 

Стратегія визначає пріоритетні напрями державної військово-промислової політики, цілі реформи оборонно-промислового комплексу та очікувані результати їх досягнення з урахуванням актуальних загроз і викликів.

 

Відповідно до стратегії, метою державної військово-промислової політики є створення на основі сучасних стандартів корпоративного управління конкурентоспроможного та високотехнологічного оборонно-промислового комплексу, здатного задовольнити наявні та перспективні потреби Збройних сил України та інших військових формувань в озброєнні та військовій техніці.

 

Стратегія реалізується у три етапи:

 

  • На першому етапі (2021-2022 роки) передбачається виконання завдань, визначених у пріоритетних напрямах розвитку ОПК, розробка та затвердження комплексного плану реформування оборонно-промислового комплексу.
  •  Другий етап (2023-2024 роки) передбачає реалізацію проектів і планів розвитку оборонних підприємств.
  •  На третьому етапі (2025-2030 роки) продовжуватиметься освоєння нових технологій, що забезпечать зниження використання імпортної продукції ОПК.