Гарячі новини

Збройні сили України приведені в стан повної бойової готовності

З’єднання і частини Збройних сил України за рішенням начальника Генерального штабу приведені в стан бойової готовності “повна”. Про це в понеділок повідомила прес-служба міністерства оборони України, передає УНН.

“На підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо введення правового режиму воєнного стану, начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України віддав розпорядження щодо приведення з’єднань і частин Збройних Сил України у бойову готовність “повна”, — вказано у повідомленні військового відомства.

Секретар РНБО Олександр Турчинов через ситуацію в Керченській протоці в ніч на понеділок озвучив підтриману президентом України ініціативу про введення в країні військового стану строком на 60 діб. Тепер її у вигляді законопроекту повинна розглянути Верховна Рада, яка, за словами спікера парламенту Андрія Парубія, збереться на засідання в понеділок о 16:00. Глава держави запевнив, що дане рішення не відіб’ється на діях армії в Донбасі і не передбачатиме термінової мобілізації.