Гарячі новини

"Захід". Німці хочуть збудувати у Тлумацькій ОТГ на Прикарпатті енергогенеруючі вітряки

20 січня німецькі інвестори провели зустріч із заступником голови обласної державної адміністрації Дмитром Романюком. Іноземці працюють у сфері вітрової енергетикики.У ході зустрічі обговорили інвестиційну угоду щодо будівництва вітрових установок у Тлумацькій ОТГ.

«Івано-Франківська область на усіх рівнях органів державної влади зацікавлена та готова сприяти роботі іноземних інвесторів незалежно від сфери діяльності, – зазначив Дмитро Романюк. – За останні роки відновлювальна енергетика в Україні стрімко розвивається. І нам приємно, що й надалі інвестори цікавляться і хочуть вкладати інвестиції в Україні та, зокрема, на Прикарпатті», пише Галка.

Серед тих, хто готовий розвивати бізнес на Івано-Франківщині – німецька фірма «FEFA». Це сімейне підприємство із 1996 року працює у сфері відновлювальної енергетики. Виконує увесь спектр робіт, починаючи із планування і завершуючи готовими збудованими вітряками.

«Як інвестори, ми налаштовані на довготривалу роботу в Україні. Хочемо працювати прискореними темпами і допомагати місцевій громаді», – запевняють представники фірми Томас та Фабіан Шварцльозе.

5-6 вітряків потужністю 20-26 МВт німецька фірма планує звести у селі Прибилів Тлумацької ОТГ. До цього, досліджуватимуть у цій місцевості вітропотенціал, створять фірму та спостерігатимуть за змінами в українському законодавстві щодо відновлювальної енергетики. Якщо показники вітру будуть сприятливими, із наступного року зводитимуть вітряки. Обіцяють брати до уваги вплив вітрових установок на довкілля та людей і кожен крок у розвитку бізнесу обговорюватимуть із місцевою громадою.

Успішне втілення цього проєкту суттєво наповнить місцевий бюджет. До прикладу, 2,5 % від прибутку у перші десять років роботи вітро-парку збільшать бюджет в середньому на 15 мільйонів гривень. З 11-го року відсоток зросте до 3,5. Тож громада отримає потужний інструмент для наповнення місцевого бюджету, створення робочих місць та соціального розвитку, інформує “Галку” пресслужба Івано-Франківської ОДА.