Гарячі новини

Загострення на Донбасі спостерігається, як правило, напередодні засідань ТКГ та після засідань РНБО - Хомчак

"Останнім часом в районі проведення операції Об’єднаних сил, на окремих ділянках лінії розмежування, відбуваються провокації збройних формувань російської федерації та її найманців. Обстріли з боку противника наших позицій, а також мирних населених пунктів навіть на тимчасово окупованих територіях спостерігаються, як правило, напередодні засідань Трьохсторонньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, після засідань Ради національної безпеки і оборони України щодо ухвалення санкцій за сприяння тероризму тощо", - йдеться в заяві Головнокомандувача Збройних Сил України Руслана Хомчака.

Він повідомляє, що 20 лютого противник здійснив прицільний обстріл зі 120-мм мінометів наших позицій, а також населеного пункту Новгородське, під час якого пошкоджено три житлові будинки, лінію електромереж та газопровід.

Зі 122-мм артилерії вів вогонь в районі населеного пункту Південне.

"Крім того, з позицій біля населеного пункту Горлівка, збройні формуванням  відкрили вогонь по власним позиціям в районі газорозподільчої станції від якого, за отриманою інформацією, загинув один їхній найманець та є поранені", - додає Головнокомандувач Руслан Хомчак.- Ситуація на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил у цілому стабільна та контрольована. На ділянках розведення сил і засобів режим тиші дотримується.Українські військовослужбовці в районі ООС перебувають на сталих позиціях, суворо дотримуються прийнятих домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права, особливо щодо гарантій безпеки для відновлення інфраструктури. Підрозділи Об’єднаних сил завжди готові до відкриття вогню у відповідь, якщо є загроза їхньому життю, здоров’ю та для стримування противника від ведення активних дій.Будь-які звинувачення Збройних Сил України у недотриманні ними режиму всеосяжного припинення вогню не мають жодного підґрунтя".