Гарячі новини

Великобританія анонсувала постачання Україні снарядів із збідненим ураном. Путін заявив, що «колективний Захід уже починає застосовувати зброю з ядерним компонентом»

Великобританія анонсувала постачання Україні снарядів із збідненим ураном. Путін заявив, що «колективний Захід уже починає застосовувати зброю з ядерним компонентом», пише Країна.
 
Про рішення передати Україні снаряди зі збідненим ураном повідомила сьогодні заступник міністра оборони Великобританії Аннабель Голді.
 
Збіднений уран – побічний продукт виробництва матеріалів для ядерної зброї. За даними Міжнародного агентства з атомної енергії, збіднений уран на 60% менш радіоактивний, ніж природний уран. Цей матеріал, наприклад, використовують як баласт у літаках і судах.
 
 Заяву Голді прокоментував президент Росії Володимир Путін. Під час спільної прес-конференції з головою КНР Сі Цзіньпіном російський президент сказав, що у разі таких постачань Москва буде «вимушена реагувати» на застосування зброї «з ядерним компонентом».
 
 Міністр оборони Росії Сергій Шойгу зазначив, у свою чергу, що «було пройдено ще одну сходинку, яких залишається все менше».
 
 Прокоментував плани Лондона та глава МЗС Росії Сергій Лавров. Він вважає, що таким рішенням західні країни готові «на порушення міжнародного гуманітарного права».