Гарячі новини

В Угринові облаштують домівку для 10 дітей з Маріуполя

З 29 жовтня до 13 листопада (2 заїзди) в Угринові біля Івано-Франківська відбудеться волонтерський табір у співпраці з “Будуємо Україну Разом (БУР)” в рамках програми “Мріємо та діємо”. 

“Наша мета – надати домівку для 10 дітей з дитячого будинку сімейного типу з міста Маріуполь. Запрошуємо волонтерів з усієї країни долучитись до цієї доброї справи, щоб якнайшвидше надати житло дітям з Маріуполя і повернути їх до нормального, спокійного життя”, – повідомляють організатори.

Війна зруйнувала дитячий будинок сімейного типу родини Давидових з міста Маріуполя. Наразі батько Іван боронить нашу країну, а матері з 10 дітьми довелось виїхати в Італію. Але вже 25 серпня вони повернулися в Україну, щоб діти змогли надалі навчатись в українській школі.

Команда благодійного фонду “YOUkraine” – Ти є Країна знайшла будинок для цієї родини і завдяки БУР зможе привести його до ладу і забезпечити 10 дітям і батькам з Маріуполя достойні умови проживання.

Ремонт у будинку і підготовка його для проживання родини відбудеться завдяки БУР-табору і зусиллям залучених волонтерів з усіх куточків України.

БУР-табір — це волонтерський будівничий табір в невеликих містах чи селах України, який залучає молодь до волонтерства.

Табір в Угринові відбудеться у два заїзди. Волонтери планують зробити ремонт у будинку і облаштувати його усіма необхідними меблями і технікою для потреб родини Давидових. Головна мета – зробити все для того, щоб ці діти мали достойні умови для спокійного життя і розвитку, і навіть ліпші, ніж вони мали до війни, щоб поступово забувати про всі ті жахи, що увірвалися в їхнє життя.

Участь волонтерів можлива з 16 років (до 18 потрібно згоду батьків). Організатори забезпечують харчування для зареєстрованих учасників. Табори будуть проходити згідно з профілактичними та карантинними рекомендаціями МОЗ.

Довідка:

Волонтерські табори БУР організовані за підтримки програми “Мріємо та діємо”, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з “Будуємо Україну Разом” (БУР).