Гарячі новини

У Зеленського є багато способів примусити ВР до співпраці – Медведчук

Новообраний президент України Володимир Зеленський зможе знайти способи примусити чинний склад парламенту до співпраці. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук у програмі "Особистий формат" на телеканалі NewsOne.

"От ви уявіть собі, людина перемогла з результатом 73%, так? І ось звертається до парламенту і каже: шановні панове, народні обранці, мені надали довіру 73%. Я прийшов для того, щоб реалізувати цю довіру в інтересах країни і в інтересах людей. А ви будете мені палиці в колеса ставити? До речі, коли у вас там вибори? А, ну так, у жовтні. Ну то якщо ви будете палиці в колеса ставити, так я розповім, що ви собою являєте. Адже всі ці депутати побіжать на вибори", - сказав він.

На його думку, депутати будуть співпрацювати із Зеленським через те, що в Україні незабаром відбудуться парламентські вибори, а вони всі на них підуть.

"Тут з'являється така нотка, коли повинен подумати: почекай-почекай, він пропонує діло, то чому ми не повинні це зробити, адже він пропонує. Так, славу отримає він. Так, авторитет і дивіденди - він. Але як же ми можемо бути проти країни? Він же нам це згадає, коли ми будемо обиратися. Тому що він обрався, і він буде вболівальником, а ми будемо виступати в цих виборах. І тому ось такий тиск. Ось я коли говорив з приводу відставки уряду, а які юридичні підстави, хто проголосує? Так, це все є. А є політична атмосфера. Нова ера. Нові відносини. Президент скаже: я з цим урядом працювати не міг. Ну і що. А ми живемо в парламентсько-президентській державі, і ми підемо у відставку після виборів у парламент. Така позиція може бути? Може", - зазначив Медведчук.

"Але, по-перше, у нього є можливість позбавитися цього уряду. Я думаю, у нього достатньо радників і нехай запитає розумних людей, як це зробити - заблокувати його діяльність і поставити такі умови, за яких вони б самі відмовилися від своїх посад. Ви говорите про нові проекти. У Гройсмана теж нові проекти. Він же заявив про те, що збирається на парламентські вибори. З чим? З тим, що він знищив економіку країни, і з тим, що він буде чинити опір новому народному президенту, за якого проголосувало 73% в його нових питаннях і новій політиці, яка може призвести до позитивного результату щодо людей - підвищити їхній рівень доходу, знизити тарифи, прибрати тарифний геноцид і ту соціальну несправедливість, яка існує. Може, він цього і не зробить. Але Зеленський потім скаже: "Так він робив усе, щоб я цього не зробив, тому він винен". І з яким обличчям Гройсман піде на парламентські вибори? Тому є маса політичних, юридичних і психологічних механізмів. Все це є, і цей ресурс, цей арсенал треба використовувати", - додав голова політради.