Гарячі новини

У Запоріжжі Міжнародна організація Save the Children кожній родині з Маріуполя видала майже по 10 тис. грн допомоги

У Запоріжжі Міжнародна організація Save the Children кожній родині з Маріуполя видала майже по 10 тис. грн допомоги, гроші отримали вже понад 400 осіб.

Про це в Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

"Майже 10 тисяч гривень кожній родині з Маріуполя. Міжнародна організація Save the Children допомагає маріупольцям, які починаючи з травня прибувають до Запоріжжя з окупованих територій. Матеріальну допомогу отримали вже понад 400 осіб", - йдеться в повідомленні.

За словами міського голови Маріупольського Вадима Бойченка, маріупольці пройшли через справжнє пекло і залишилися без будинку і майна, тому триває співпраця з міжнародними благодійниками і розширюються можливості допомоги для маріупольців.

"Ми вдячні Save the Children за вагому підтримку наших людей. Спасибі за турботу і увагу", - заявив Бойченко.

Як повідомлялося, в рамках спеціальної операції 1 травня вдалося вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб. 30 квітня командування полку «Азов», що захищає Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей. Евакуація людей із заводу не стосується військових і поранених, тому що Організація Об'єднаних Націй, за сприяння якої йде евакуаційна місія, не бере на себе таку відповідальність.

3 травня в Запоріжжя прибули ще 156 жителів Маріуполя, які переховувалися в укритті меткомбінату «Азовсталь».