Гарячі новини

У Польщі запустили онлайн-збір коштів на зимове спорядження для українських воїнів

У вівторок у веб-мережі розпочався збір коштів на закупівлю зимового спорядження для бійців бронетанкової бригади імені Пшецлава Ланцкоронського, що створюють в Україні, повідомляє Польське радіо.

Донори, які пожертвують найбільшу суму, отримають, зокрема, світлини з автографами братів Кличків чи бутси польської футбольної зірки Ґжеґожа Крихов’яка.

Збір коштів здійснюється через портал zrzutka.pl. Керівник аукціону Бартош Янович на пресконференції у вівторок повідомив, що українська сторона звернулася до Академічної корпорації «Арконія» (Korporacja Akademicka Arkonia) з ініціативою провести аукціон пам'ятних речей, пожертвуваних спортсменами, а представники студентської асоціації звернулися за допомогою до Warsaw Enterprise Institute (WEI).

«Мільйони українців були позбавлені доступу до тепла, електрики, даху над головою, деякі з них були змушені залишити свої домівки (...). Можете собі уявити, наскільки важче простим солдатам на фронті, які мають значною мірою покладатися на те, що отримують ззовні», — зазначив Мацєй Ґутовський з Korporacja Akademicka Arkonia.

Тому, — як додав він, — збирають кошти на закупівлю необхідного обладнання, щоб пережити зиму. «Мені здається, що пара теплих черевиків, генератор, накопичувач енергії чи будь-яке обладнання, яке зігріє у мороз, може бути більш необхідним для виживання, аніж найсучасніша гаубиця», — сказав Ґутовський.

Організатори також хочуть заохотити інших польських та українських спортсменів, а також спортсменів з інших країн пожертвувати на аукціон свої кубки чи спортивні пам’ятні речі. На аукціон були виставлені передані українськими боксерами Віталієм та Володимиром Кличками і Василем Ломаченком пам’ятні предмети, а також речі, передані футболістом Ґжегожем Крихов'яком.

До діяльності з просування аукціону також долучився Фонд Кульських, який від початку передає в Україну медичну допомогу. «Ми дуже раді підтримати цю ініціативу. Ми хочемо повідомити про це наших донорів у Сполучених Штатах», — сказала Малґожата Боґуш, президентка Фонду Кульських.