Гарячі новини

У нас немає зупинки на шляху до припинення війни на Донбасі

Українська стороні робить усе, щоб зустріч радників лідерів країн "нормандського формату" відбулася 11 вересня, а після неї стала можлива зустріч лідерів України, Росії, Німеччини й Франції.Про цезаявив президент України Володимир Зеленський журналістам на Хмельниччині, пише УП.

 "Завісу не відкрию (щодо зустрічі радників – ред.), поки що зарано про це говорити… Дуже складно, щоб ця зустріч не зірвалася – ми все для цього робимо. 11-го числа буде зустріч. Ми все робимо, щоб була зустріч лідерів нормандської четвірки після зустрічі радників.  

Це говорить про те, що у нас немає зупинки на шляху до припинення війни, і про те, що у нас є діалог – у рамках "норманді" чи в рамках Тристоронньої контактної групи.

42 дні була тиша . Я вважаю, що для нас це перемога. Бойових втрат за 41 день не було, на 42-й день ми втратили людину. Ми відпрацьовуємо зараз і розбираємо деталі, що конкретно відбулося… Зараз до кожного такого моменту інший підхід, інше ставлення: ми по деталях розбираємо кожен епізод. Після цього у нас знову немає бойових втрат".

 9 вересня, відбулося позачергове засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції для недопущення зриву режиму повного та всеосяжного припинення вогню на сході України. Учасники ТКГ домовилися про спільну інспекцію в районі селища Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ.