Гарячі новини

У Києві розпочалася вакцинація проти COVID-19. Перщі щеплення

У Києві розпочалася вакцинація проти COVID-19 вакциною Oxford/AstraZeneca "Covishield". Перше щеплення отримав реаніматолог Олександрівської клінічної лікарні.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Перше щеплення отримав завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії для інфекційних хворих Олександрівської клінічної лікарні Олексій Куценко.

"Перед мною взагалі не стояло питання: вакцинуватися чи ні. Ми працюємо з хворими на COVID-19 вже майже рік. Ми кожен день бачимо людське горе і трагедії. Я переконаний, що збити хвилю пандемії може лише вакцинація", – розповів медик.

25 лютого щеплення проти COVID-19 отримають усі співробітники інфекційного відділення Олександрівської клінічної лікарні. Вакцинація здійснюється співробітниками однієї з 15 мобільних бригад вакцинації, розгорнутих у столиці.

Всього Київ отримав 42,6 тисячі доз вакцини проти COVID-19. Крім співробітників лікарень, де лікують "коронавірусних" хворих, щеплення в першій хвилі отримають також співробітники лабораторій, де проводяться тестування на виявлення COVID-19, та члени мобільних бригад.