Гарячі новини

У Києві було майже повністю відновлено електропостачання, а також подачу води, тепла та мобільний зв'язок

Станом на ранок 27 листопада у Києві було майже повністю відновлено електропостачання, а також подачу води, тепла та мобільний зв"язок . Ремонт системи електромереж – на завершальній стадії, повідомила у Telegram Київська міська військова адміністрація. 

Однак,  ще можливі планові відключення через навантаження на електромережу.

На кінець тижня фахівці змогли стабілізувати роботу української енергосистеми, проте дефіцит потужності залишається на рівні 20%, написав у Facebook український прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

 "Понад 1000 фахівців щодня працюють над ремонтом мереж", - додав він.

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів онлайн-зустріч зі статс-секретарями при міністрі з питань економіки та захисту клімату ФРН Францискою Брантнер та Штефаном Венцелем, а також керівниками провідних німецьких енергетичних компаній, повідомляється на сайті українського уряду. 

У зустрічі також взяли участь заступник міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков та голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Галущенко розповів учасникам зустрічі, що внаслідок масштабних ракетних обстрілів з боку Росії постраждало близько 50 відсотків єнергетичної інфраструктури України .

 Німецька сторона запевнила  у розширенні та прискоренні допомоги енергетичному сектору України.