Гарячі новини

У Калуші на стерилізацію безпритульних тварин торік з місцевого бюджету виділили понад 240 тисяч гривень

У Калуші (Івано-Франківська обл.) на стерилізацію безпритульних тварин торік з місцевого бюджету виділили понад 240 тисяч гривень, повідомляє “Калуський формат”

.


За кошти місцевого бюджету проводиться відлов, стерилізація (кастрація) та вакцинація тварин, а за кошти благодійної організації «Дім Сірка» - утримання притулку, харчування і догляд за тваринами, лікування в приватних клініках, також працівники та волонтери благодійної організації знаходять нових господарів безпритульним тваринам.

Відловлені собаки стерилізуються, вакцинуються від сказу, потім випускаються на попереднє місце проживання, оскільки притулок переповнений і немає вільних місць у вольєрах. Притулок розрахований на 300 місць, станом на 22.02.2021 р. в притулку знаходиться 380 тварин. Хворих та агресивних собак на місце відлову не повертають.

Але, це не вирішує проблему травмування людей у разі укусу безпритульною собакою, яка все одне захищає свою територію, де її підгодовують(дворові території, магазини, ринки, інші місця масового перебування людей). Щоб кількість бездомних собак знижувалась, потрібно боротися одночасно, як з наслідком цього явища, так і з причиною, а саме: стерилізацією та прилаштуванням безпритульних тварин, чим і займається Калуська міська та благодійна організація «Дім Сірка».

У 2020 році за кошти місцевого бюджету було простерилізовано 355 безпритульних тварин на суму 246,54 тис.грн.

З настанням періоду весняного загострення (статевої поведінки тварин), застерігаємо триматися на безпечній відстані від безпритульних тварин у зв’язку із збільшеною їх агресією.

У разі виявлення безпритульних тварин, які є небезпечними для оточуючих та проявляють агресивність, створюючи загрозу безпеці людей, просимо звертатись за контактними телефонами:

(066) 306-21-30 - Іра (працівниця благодійної організації «Дім Сірка»)
(095) 096-79-26 - Леся (працівниця благодійної організації «Дім Сірка»)
(097) 652-21-45 - Наталія (працівниця благодійної організації «Дім Сірка»)