Гарячі новини

У Франківську пояснили, чому місто закупило турецькі автобуси

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків пояснив, чому місто закупило саме турецькі автобуси. Про це йшлося під час  недільного прямого ефіру міського голови Руслана Марцінківа в соцмережі Facebook.

Руслан Марцінків розповів, чому перевагу надали саме турецькому виробнику, а не вітчизняному.

“Концерн “Богдан” мав нам поставити 12 автобусів до 1 вересня, а ще 12 – до першого січня. Вони надійшли аж в час Різдвяних свят. Не завжди наш виробник іде назустріч, тому ми вирішили шукати альтернативу за ціною та якістю. Знайшли її в Туреччині. За ціною вони вдвічі дешевші, ніж європейські аналоги. Наприклад, польські автобуси коштують від 10 мільйонів гривень”, – каже Марцінків.

За словами міського голови ціна турецького комфортного автобуса, який має кондиціонер та якісний мотор, становить 5 мільйонів 100 тисяч гривень.

“Я вважаю, що це хороші автобуси для нашого міста. І ми прийняли рішення купити саме їх. Для нас у першу чергу важлива їхня якість і терміни поставки”, – додає мер.

На сторінці КП “Електроавтотранс” у соцмережі Facebook показали, як виглядатимуть турецькі автобуси після ребрендингу, пише Галка.

В січні цього року місто закупило 12 турецьких низькопідлогових автобусів для реалізації планів розвитку комунального транспорту.