Гарячі новини

У Франківському аеропорту вшанували захисників Донецького аеропорту(ФОТО,ВІДЕО)

У понеділок, 21 січня, у Франківському аеропорту вшанували захисників Донецького аеропорту. Зіграв тернопільський військовий оркестр спільно з франківським оркестром національної гвардії.

Виступ оркестру відбувався в рамках проведення всеукраїнської акції, присвяченої вшануванню 242-денної героїчної оборони міжнародного аеропорту «Донецьк» та з нагоди відзначення Дня Соборності України, інформує “Галка”.

Диригент Тернопільського оркестру капітан Тарас Когут розповідає, що така акція стала вже традиційною.

“Концерт-реквієм присвячений 4-ій річниці оборони Донецького аеропорту. Сьогодні звучать урочисто-піднесені твори. Ми хочемо нагадати українцям, що це була за оборона, скільки вона тривала, і скільки людей поклали життя за вільну Україну. Ми ніколи не повинні забувати, якою ціною нам далася свобода”, – каже Тарас Когут.

На захід прийшли кілька десятків військових з рідними. Бійці впевнені – такі події впливають на історичну пам’ять народу, і є передумовою щасливого майбутнього країни.

Оркестр виконав кілька композицій, серед яких гімн України, молитва за Україну та інші. Всі присутні подякували оркестру гучними оплесками.