Гарячі новини

США надають Україні ще 25 мільйонів доларів як допомогу на майбутній зимовий період

США надають Україні ще 25 мільйонів доларів як допомогу на майбутній зимовий період. Про це повідомило Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Сполучені Штати через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділяють додаткові 25 мільйонів доларів на підтримку незахищених людей в Україні під час суворої зими. Триваючі напади російських військ на критично важливу інфраструктуру та житло в Україні підірвали здатність цивільного населення пережити холодні зимові температури, що, як очікується, збільшить гуманітарні потреби, особливо серед тих, хто живе в пошкоджених будинках або тих, хто втік через конфлікт.

Про це сьогодні заявила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд під час візиту до центру колективного проживання в Ірпіні, де перебувають постраждалі від конфлікту внутрішньо переміщені особи, в тому числі люди похилого віку та інші вразливі групи.

Завдяки цим новим коштам Сполучені Штати розширять свої існуючі плани підготовки до зимового періоду та заходи з реагування, збільшивши допомогу майже 75 000 найбільш постраждалих домогосподарств, насамперед у східній Україні, де неспровоковане вторгнення Путіна зруйнувало інфраструктуру та основні послуги. Партнер USAID, Міжнародна організація з міграції, надасть додаткову гуманітарну допомогу, щоб допомогти вразливим українцям пережити зиму, включаючи багатоцільову грошову допомогу, допомогу в притулку, водопостачання, санітарію та гігієну, з більшою кількістю допомоги в найближчі місяці.

Ця додаткова підтримка відбулася після того, як адміністратор USAID Саманта Пауер під час свого візиту на початку жовтня оголосила про інвестиції в 55 мільйонів доларів США в інфраструктуру опалення України в Києві, а також про виділення 216 мільйонів доларів США гуманітарної допомоги, пов’язаної з підготовкою до зими, що довело загальний внесок USAID до допомоги у підготовці до зими на сьогоднішній день приблизно 271 мільйон доларів. USAID та наші гуманітарні партнери продовжують швидко нарощувати допомогу з підготовки до зими для груп ризику в Україні, включаючи надання зимових предметів побуту, термоковдр і теплого одягу, а також основних опалювальних приладів і запасів палива для негайного вирішення проблеми. і довгострокові потреби вразливих домогосподарств.

"Будучи одним із найбільших гуманітарних донорів в Україні, Сполучені Штати підтримують гуманітарних партнерів у країні з 2014 року. Протягом 2022 фінансового року Сполучені Штати надали понад 1,5 мільярда доларів гуманітарної допомоги для підтримки постраждалих від конфлікту людей в Україні та тих, хто тікає сусіднім країнам, у тому числі понад 1 мільярд доларів від USAID", - говориться в повідомленні.