Гарячі новини

"Ситуація в районі проведення ООС контрольована, різких змін там не відбувається" - Хомчак

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил контрольована, і "різких змін там не відбувається".Про це сказав Хомчак під час пресконференції, пише "Інтерфакс-Україна"

 "Ситуація в ООС є наразі контрольованою, і різких змін там не відбувається. Ознак створення наступальних угруповань противника також не виявлено. Зараз триває 211-та доба режиму повного та всеосяжного режиму припинення вогню.

На окремих ділянках лінії розмежування провокаційні обстріли трапляються. Уздовж усієї лінії зіткнення вони іноді затихають, іноді активізуються. Ці обстріли наших позицій, а також мирних населених пунктів і на нашій території, і на тимчасово непідконтрольній території активізуються, як правило, під час засідання Тристоронньої контактної групи. А нині ми це спостерігаємо після рішень Ради раціональної безпеки і оборони України щодо запровадження санкцій проти відповідних осіб або відповідних фірм".

Головнокомандувач ЗСУ запевнив, що українські військовослужбовці перебувають на стійких позиціях і завжди готові відкрити вогонь у відповідь, якщо є загроза їхньому життю або здоров'ю, а також для стримування противника від ведення будь-яких активних дій.