Гарячі новини

Росія заявляє про вихід з окупованого міста, Україна- налаштована скептично

Російські військові заявили в середу, що вийдуть із єдиної захопленої ними регіональної столиці України, але Київ  налаштований скептично, а українські  аналітики попереджають, що це може бути хитрістю, щоб заманити сили країни в смертельну пастку. 

Тому поки що українська влада застерегла від розгляду оголошеного плану відступу з Херсона.

Саме Херсон - це ворота до анексованого Кримського півострова.

Володимир Зеленський попередив, що росіяни симулюють відхід із Херсона, щоб "заманити українську армію в закріплений бій у стратегічному промисловому портовому місті".

Він заявив, що Збройні Сили України на півдні просуваються обережно, аби контрнаступ ішов із найменшими втратами, бо ворог не збирається здавати позиції без бою.

 "Зараз на Донеччині найбільше протистояння… Стоїмо, нічого не здаємо… Південь – потроху рухаємося, укріплюємо позиції крок за кроком. В інформаційному просторі сьогодні дуже багато радощів – і зрозуміло чому. Але емоції наші мають бути стриманими – завжди під час війни.Годувати ворога всіма деталями наших операцій точно не буду. Чи то на півдні, чи то на сході, чи то будь-де іще – коли буде наш результат, кожен це побачить. Обов’язково.Може, це звучить не так, як хтось зараз очікує. Може, не так, як у новинах. Але потрібно розуміти: ніхто нізвідки просто так не йде, якщо не відчуває сили. Ворог не робить нам подарунків, не робить "жестів доброї волі". Ми все це виборюємо", сказав він у вечірньому зверненні.

Радник Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що для того, щоб повністю звільнити Херсон , українським військовим буде потрібно від п'яти днів до трьох тижнів ( ефір YouTube-каналу "Фейгін Live"), а терміни звільнення Херсона залежать від багатьох факторів, зокрема від "задумів російського командування".

 Єдине, що, на його думку, можна сказати точно, це те, що "Херсон буде звільнено найближчим часом".