Гарячі новини

"Регіональна ініціатива". У Франківську з 1 квітня підвищили тарифи на проїзд, а для пільговиків випустили "картку іванофранківця"

З 1 квітня набуло чинності рішення виконкому Івано-Франківської міської ради, за яким на 1 грн. або 2 грн зросли тарифи на проїзд у маршрутних таксі, а також  для  пільгових категорій випущена картка "іванофранківця".

Віднині за поїздку з 6 до 20 години доведеться патити 5грн., а з 20 до 23 -  6 грн.

Також, за рішенням виконкому, на безкоштовний проїзд у маршрутках мають право власники "карток іванофранківця". Зокрема – учасники АТО, які не мають посвідчення УБД, пенсіонери за віком, добровольці, інваліди третьої групи, члени багатодітних сімей.

Для безкоштовного проїзду їм потрібно пред’явити відповідне посвідчення і "картку іванофранківця". Інвалідам І і ІІ груп та  учасникам АТО, які мають посвідчення УБД, картка для безкоштовного проїзду не потрібна.

За новим положенням "картка іванофранківця" надасть власнику можливість здійснювати пільговий проїзд у міському пасажирському транспорті та отримати соціальний дисконт в спеціалізованих магазинах та аптеках міста, медичних установах, закладах культури тощо.

Картки можуть отримати мешканці Івано-Франківська та сіл Крихівці, Угорники, Хриплин, Вовчинець, Микитинці, які зареєстровані у базах даних ДСП.

В ефірі ОТБ "Галичина" заступник директора департаменту соціальної політики Руслан Зелик пояснив, що "картку іванофранківця" мали би отримати 56 350 мешканців міста.

"Це всі ті, хто потребує соціальної допомоги. Ми уклали угоду з Укрпоштою, і листоноші мають доставити кожному пільговику "картку іванофранківця" додому. Але на сьогодні не встигають рознести картки всім, тому перевізники погодилися, що пільговики будуть їздити за карткою франківця після 15 квітня", – пояснив Зелик.

При цьому він наголосив, що пільгові категорії мають право на безкоштовний проїзд без обмежень з 10 до 16 години. В інший час маршрутки можуть безкоштовно перевозити не більше трьох пільговиків.

Отже, з 15 квітня учасники АТО, які не мають посвідчення УБД, пенсіонери за віком, інваліди третьої групи, воїни-добровольці та члени багатодітних сімей будуть їздити у маршрутках безкоштовно за посвідченнями і карточками іванофранківця.

Також безкоштовний проїзд в Іано-Франківську зберігається для дітей шкільного віку.