Гарячі новини

Проєкти трьох тергромад Івано-Франківщини відібрані до ІІ туру конкурсу “Волонтерство в громадах”. Можуть отримати по 300 тисяч

Проєкти трьох територіальних громад Івано-Франківської області відібрані до другого туру конкурсу “Волонтерство в громадах”. Його проводить програма “U-LEAD з Європою”. У конкурсі беруть участь ініціативи Брошнів-Осадської, Старобогородчанської та Ямницької громад.

Про це повідомив директор регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Руслан Панасюк, інформує “Галка”.

За його словами, прикарпатські громади подали на конкурс 12 заявок, а проєктні ідеї оцінювали за дев’ятьма параметрами.

 

 

«Конкурсний відбір проводиться у два етапи. З 23 листопада до 30 грудня тривавала процедура відбору проєктних ідей. За результатами першого етапу відібрано 15 ініціатив громад із Західної України, три з яких підготували прикарпатські ТГ. Найвищі оцінки з 12 заявок отримали проєктні ідеї Брошнів-Осадської територіальної громади («Координаційний центр Взаємодія»), Старобогородчанської ТГ («Пандемія добра») та Ямницької громади (TOLOKA)», – сказав він.

Другий етап, який триватиме до 10 березня, передбачає цикл навчань з підготовки якісних проектних пропозицій, яким й буде надано фінансову підтримку.

«Громади, які підготують якісні пропозиції та котрі будуть відібрані за результатами заключного туру, отримають від Програми «U-LEAD з Європою» фінансову підтримку у розмірі 300 тисяч гривень на реалізацію проєктів», – наголосив Панасюк.

Він зауважив, що метою конкурсу є розвиток культури волонтерства та заохочення волонтерських ініціатив до подолання актуальних викликів, зумовлених пандемією COVID-19. Відібрані ініціативи впроваджуватимуться в територіальних громадах у співпраці органів місцевого самоврядування з неприбутковими громадськими організаціями, які стануть виконавцями проєктів.

Довідково: Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Словенією та Швецією.