Гарячі новини

Приємна інформація для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) щодо рішення Верховного суду - правозахисники

Нарешті поставлена крапка у справі за позовом до Кабінету міністрів щодо визнання незаконними і такими, що не відповідають правовому акту вищої юридичної сили, двох постанов - 365 від 08.06.2016 та 637 від 05.11.2014 (в окремих частинах). Про це повідомляє   в Фейсбук правозахисник Микола Козирєв.

Ві повідомив: "Приємна інформація для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) щодо рішення Верховного суду.

Нарешті поставлена крапка у справі за моїм позовом до Кабінету міністрів щодо визнання незаконними і такими, що не відповідають правовому акту вищої юридичної сили, двох постанов - 365 від 08.06.2016 та 637 від 05.11.2014 (в окремих частинах).

Нагадаю, що ще у вересні 2016 року я оскаржив встановлені цими постановами Порядок здійснення контролю за соціальними виплатами ВПО та Порядок призначення (відновлення) цих виплат.

Наш уряд до останнього патрону відстрелювався від мене, намагаючись і далі знущатися над жертвами війни своїми ідіотськими перевірками, які дискримінують нас і які не здійснюються навіть до умовно засуджених за злочин. Ще у лютому він подав касацію на рішення Окружного адмінсуду м. Києва и Київського апеляційного адмінсуду, які задовольнили мій позов.

Так ось Верховний суд Постановою від 20 грудня 2018 року (справа № 826/12123/16; адмінпровадження №К/9901/57533/18) послав уряд і міністерство соціального знущання лісом. Нижче - перша і остання сторінки Постанови

Подяка суддям ВСУ Берназюк Я.О., Гриців М.І., Коваленко Н.В., суддям апеляційного суду Кузьмишиній О.М., Беспалової О.О., Глущенко Я.Б. та суддям Окружного суду Добрянській Я.І., Кузменко В.А., Федорчук А.Б. за дотримання принципу верховенства права. Окрема подяка офісу Уповноваженого з прав людини за підтримку нашої правової позиції.
Ми - це юрист Комітету Євген Чекарьов і я".