Гарячі новини

Працівники металургійного гиганта "АрселорМіттал Кривий Ріг" розпочали акцію протесту, вимагаючі належні умови праці та підвищення заробітної плати

Сьогодні з 7-ї години ранку на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» робітники першої зміни залізничного цеху розпочали діяти за інструкціями. Вони відмовилися працювати на несправній техніці й це фактично паралізувало роботу всього підприємства, бо жоден локомотив не зрушив з місця. Про це повідомив голова тамтешнього первинного осередку НПГУ Юрій Самойлов.Про це йдеться на сайті Конфедерації вільних профспілок.

За його словами, вимога забезпечити безпечні умови праці на підприємстві – одна з основних у колективному трудовому спорі із роботодавцем, зареєстрованому спільним представницьким органом первинних осередків профспілкових організацій, що діють на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

«Оскільки залізничний транспорт обслуговує все виробництво на ПАТ, тобто доставляє сировину й вивозить готову продукцію, то у результаті вже зупинилися й мартенівський та конверторний цехи. А це може призвести до катастрофічних наслідків, тому первинні профспілкові організації, які діють на підприємстві, терміново збираються на спільне засідання й вирішуватимуть, як діяти далі», – пояснив Юрій Самойлов

Довідка: «АрселорМіттал Кривий Ріг» або «ArcelorMittal Kryvyi Rih» (Криворізький металургійний завод імені В. І. Леніна, до 2005 р. — «Криворіжсталь», у 20052007 рр. — «Міттал Стіл Кривий Ріг») — гірничо-металургійний комбінат; публічне акціонерне товариство; найбільше підприємство гірничо-металургійного комплексу України (частка на ринку металопродукції — 20%). Експорт здійснюється до РосіїЦентральної Азіїдержав Перської затоки, також до Африки та Європи [1].

Діяльність ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» охоплює виробничий ланцюг від видобутку залізної руди до виготовлення готової металопродукції. В 2014 р. підприємство виробило 5,6 млн т чавуну, 6,3 млн т сталі і 5,6 млн т прокату.

Mittal Steel — в минулому найбільша металургійна група у світі. Була зареєстрована в Роттердамі (Нідерланди), штаб-квартира знаходилась в Лондоні. Як Mittal Steel Company, N.V. була створена в 2005 році після злиття Ispat International N.V. (яка раніше поглинула компанію LNM Holdings N.V.) і International Steel Group Inc. У 2006 році відбулось злиття з компанією Arcelor, внаслідок чого утворилась компанія ArcelorMittal — найбільша металургійна компанія світу на сьогодні.