Гарячі новини

Польща поставила Україні 2/3 нині працюючих терміналів Starlink

"У рамках польської допомоги протягом останнього року Польщя надала Україні дві третини терміналів Starlink, які там працюють сьогодні", — сказав Януш Цєшинський, уповноважений польського уряду з питань кібербезпеки, у п’ятницю, 24 лютого, в ефірі Radio Wrocław.


Цешинський наголосив, що від початку агресії Росії проти України Польща була залучена до допомоги на «цифровому фронті».

«Ми надали термінали Starlink, які забезпечують зв’язок у місцях, де інакше його просто не було б. Дві третини терміналів, які там сьогодні працюють, — це ті, що прийшли з Польщі», — сказав він.


Уповноважений уряду додав, що поляки також побудували мобільну контейнерну серверну кімнату для однієї з українських установ, що, за його словами, «дозволяє створити дата-центр за межами України».

«Це була перша подібна серверна кімната, якій українці вирішили довіритися і перенести свої дані за межі своєї території», — сказав Цєшинський.


Урядовий уповноважений із питань кібербезпеки також нагадав, що номери PESEL у Польщі вже отримали понад 1,5 мільйона громадян України.

«Завдяки цьому ці люди, які приїжджають до Польщі, можуть набагато легше пересуватися в нашій системі, оскільки податкова, медична та соціальна системи працюють на основі PESEL», — сказав він.