Гарячі новини

Поліція нарешті звернула увагу на соціологію

Керівник Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що в майбутньому році відомство плануватиме свою діяльність, виходячи з результатів соціологічних досліджень, і вже зараз розроблено процедуру оцінки рівня довіри громадян до роботи правоохоронців. Про це повідомило агентство Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Нацполіції України, відповідне питання обговорювалося в рамках розширеної наради керівництва Національної поліції. Основними індикаторами оцінки роботи правоохоронців є ставлення громадян до діяльності поліцейських, а також відчуття безпеки на території, де вони проживають.

"Зокрема, у відомстві розроблено проект наказу, що передбачає процедуру оцінки роботи поліції. Крім того, цим наказом визначено індикатори, за якими незалежна соціологічна служба здійснюватиме дослідження", - йдеться в повідомленні.

Анкету було розроблено на основі досвіду польських колег у взаємодії з вищими навчальними закладами системи МВС, Інститутом соціології Національної академії наук, Державним науково-дослідним інститутом МВС, Громадською радою при МВС. Крім того, до процесу приєдналися посольства Польщі та Канади в Україні, а також фахівці Консультативної місії Європейського Союзу.

"Анкета містить 33 питання, що допомагають визначити думку і ставлення громадян як до роботи органів і підрозділів поліції, так і за відчуттями безпеки на території, де проживають респонденти. Крім того, соціологічне дослідження має на меті визначити рівень латентної злочинності, готовність громадян повідомляти про випадки, з якими вони раніше не зверталися до поліції, а також виміряти ефективність роботи місцевого відділу поліції", - йдеться в інформації.

Наразі всі підготовчі завдання виконано. Наказ про визначення індикаторів завізовано в усіх керівників МВС і буде представлено на підпис міністру внутрішніх справ.

С.Князєв зазначив, що планування роботи відомства в наступному році ґрунтувалися на основі аналізу довіри населення того чи іншого регіону.

"Плани роботи на 2019 р. ми складатимемо з розрахунку аналізу довіри населення в вашому районі. Це - один з основних індикаторів. Цікавить рівень довіри та усунення тих причин, які виявить соціологічне дослідження. Це основна теза, яку заявив міністр внутрішніх справ України Арсеній Аваков", - наголосив глава Нацполіції