Гарячі новини

"Після саміту у Парижі". Акції пртесту в Київі стали «козирем і аргументом» для президента Росії у переговорах 9 грудня- Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що люди мають право на акції протесту щодо зустрічі в «нормандійському форматі», але вони стали «козирем і аргументом» для президента Росії Володимира Путіна у переговорах 9 грудня в Парижі.Про це він сказав під час прес-конференції за підсумками саміту «нормандійської четвірки».

«Ви ж знаєте, що Україна — то демократична країна. Акції, акції — там дуже багато акцій… До речі, я вже жалію, що ми відкрили [територію біля Офісу Президента] — правда, неможливо працювати, бо вони там кричать, гудять», — пожартував Зеленський.

Утім він також додав, що під час перемовин російська сторона приводила «в деталях» аргументи щодо радикалізації в Україні, наводячи, в тому числі, й нинішні протести.

«Це був дуже непростий діалог із дуже непростими людьми. І мені здається, ці акції — тільки козир і аргумент, яким сьогодні користувався президент Російської Федерації», — додав Зеленський.

10 грудня  перші мітингуючі розійшлися, однак на площі біля театру Івана Франка, зібрався новий мітинг, який привели певні політичні сили, що бажають продовження війни на Донбасі.

Як повідомляє Вечірній Київ, звідти кілька сотень людей вирушило вулицею Ольгинською до будівлі Верховної Ради.

Там вони виступатимуть проти продовження закону про особливий статус Донбасу, повідомляє видання.