Гарячі новини

ОБСЄ розпочинає нові програми з підтримки України

Під час візиту до Києва голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральна секретарка ОБСЄ Хельга Марія Шмід оголосили про нову програму підтримки ОБСЄ для України. Про це йдеться в прес-релізі організації.

«Підтримка України – її уряду, народу, громадянського суспільства та інституцій – була і залишається головним пріоритетом ОБСЄ. Незважаючи на те, що у нас не було іншого виходу, окрім як закрити дві наші польові операції через позицію Російської Федерації, ОБСЄ залишається залученою та відданою наданню допомоги Україні в ці складні часи», – наголосив Голова Рау.

«Програма, яку ми запускаємо, є амбітною, і я вірю, що вона допоможе країні подолати численні та безпрецедентні виклики, з якими вона стикається через триваючу російську військову атаку», – підкреслив він.

Генеральна секретарка Шмід наголосла, що нова програма підтримки спиратиметься на надійне партнерство та різноманітний досвід, набутий ОБСЄ за останні три десятиліття в Україні.

«До початку війни ОБСЄ мала найбільшу міжнародну присутність в Україні. Я дякую нашому персоналу, нашому найбільшому активу. З цією новою програмою ми докладемо всіх зусиль, щоб зберегти та використати безцінний досвід і знання, які ми накопичили». – підкреслила вона.

Нова програма підтримки передбачає реалізацію близько 25 проектів.

Діяльність програми буде зосереджена як на подоланні безпосередніх загроз і ризиків, пов’язаних з війною, так і на підтримці українських інституцій та організацій громадянського суспільства в розвитку довгострокової демократичної та соціальної стійкості України.