Гарячі новини

" Ніхто і не очікував". За тиждень Макдональдз у Франківську відвідало 65 тисяч людей – у мікрорайоні змінюють схему руху

В Івано-Франківську всього за тиждень роботи McDonald’s відвідали 65 тис. мешканців.Про це повідомляє адміністрація McDonald’s.

Така популярність закладу спричинила критичне навантаження транспорту на прилеглу вуличну мережу. Через це на позачерговому засіданні комісії з безпеки дорожнього руху розглянули питання зміни схеми організації дорожнього руху в районі ТЦ «Арсен», ТЦ «Епіцентр», McDonald’s, пише Курс.

 

 

Як повідомив заступник міського голови Михайло Смушак, комісія прийняла рішення демонтувати знак 3.21 «В’їзд заборонено», на його місце встановити 4.2 «Рух праворуч», що дозволить автомобілям виїжджати від McDonald’s та з парковки ТЦ «Арсен» на вул. Миколайчука.

 

В місцях перехрещення в’їзних та виїзних потоків, за рішенням комісї, нанесуть дорожню розмітку 1.10.2, яка заборонятиме зупинку транспортних засобів з подальшим блокуванням руху.

Комісія доручила адміністрації McDonald’s тимчасово забезпечити регулювання руху та інформування водіїв про внесені зміни до організації руху на в’їзді та виїзді з парковки ТЦ «Арсен».

ТЦ «Арсен» має внести відповідні зміни до схеми організації дорожнього руху на в’їзді та у паркувальній зоні, передати на погодження в Управління патрульної поліції та забезпечити реалізацію рішення.

На період вихідних та святкових днів, а також у дні великого потоку клієнтів ТЦ «Арсен» має забезпечити виїзд транспорту на вул. Стуса через додатковий виїзд.

Відтак Департамент інфраструктури, житлової та комунальної політики має забезпечити виконнання транспортного моделювання потоків та надати пропозиції щодо внесення змін до схем організації дорожнього руху на вул. Миколайчука та вул. Стуса.

Нагадаємо, McDonald’s у Франківську відкрили минулої суботи  Після відкриття на вулиці Миколайчука, 2 одразу почали утворюватися великі затори із охочих заїхати на МакДрайв. Через це мешканцям мікрорайону і відвідувачам “Епіцентру” доводиться витрачати значно більше часу, щоб добратися до пункту призначення.