Гарячі новини

На Луганщині запроваджуватимуть альтернативу касовим апаратам

У Головному управлінні ДФС у Луганській області розповіли., що готівкові розрахунки невдовзі можна буде здійснювати за допомогою мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків та інших засобів комунікації, повідомляє Ostrovok.

Новий механізм реєстрації та обліку розрахункових операцій, регламентований Постановою Кабінету Міністрів України від 13 червня 2018 року №472, стане альтернативою традиційним касовим апаратам та суттєво зменшить витрати платників на обслуговування техніки.

У рамках експериментального проекту будуть розроблені та запроваджені новітні програмні комплекси для розрахунків за товари і послуги. Передусім, вони застосовуватимуться у сфері торгівлі (у тому числі через мережу Інтернет), громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати з продажу товарів або послуг, надання послуг з приймання готівки для подальшого переказу, з перевезення пасажирів та інших послуг.

Взяти участь у пілотному проекті за власним бажанням можуть виробники, постачальники та користувачі новітніх комп'ютерно-касових систем