Гарячі новини

На Франківщині закривається волонтерський центр реабілітації бійців АТО “Бандерівський Схрон” : " закінчилися гроші"

З п’ятого лютого волонтерський будинок ветеранів, Центр для учасників АТО та їхніх сімей “Бандерівський Схрон” , що у селі Клубівці Тисменицького району Івано-Франківської області , зупиняє свою роботу.

Про це повідомив керівник центру Ігор Чернецький. Причина – брак грошей. На роботу впродовж місяця потрібно понад 18 тисяч гривень. Однак він має надію, що зупинка закладу тимчасова, інформує “Галка”.

“Ми чудово розуміємо що суспільство втомилося від війни, та від ветеранів в цілому. Тому ми сподіваємося на небайдужих підприємців, які зголосяться нас фінансувати, хоча б частково. Ми постараємося за лютий зібрати хоча б 100 000 грн, щоб протриматися до літа, а там вже запрацюють майстерні та збільшимо виробництво нашої кави ",- каже Чернецький.- Декілька хлопців, які залишаються в Схроні, будуть докладати найбільших зусиль для цього".

Чернецький обіцяє й далі відвідувати кризових ветеранів, які лікуються в Івано-Франківській обласній третій психоневрологічній лікарні та до ветеранів, яким необхідна підтримка по місцю проживання. Каже, ці поїздки необхідні не тільки ветеранам, але й їхнім родинам.

Нагадаємо, Бандерівський Схрон заснували навесні 2016 року у селі Клубівці, що недалеко від Івано-Франківська. Тут бійці АТО  працювали та  відпочивали.