Гарячі новини

МОМ ДОПОМАГАЄ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ НА ХАРКІВЩИНІ ПОЛІПШИТИ ЖИТЛОВІ УМОВИ

Нова програма МОМ(Міжнародна організація з міграції) із допомоги вимушеним переселенцям розпочалась у листопаді 2015 року за фінансування Департаменту Європейської Комісії з гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ЕСНО). У її рамках, внутрішньо переміщені особи, які бажають переїхати до кращого помешкання чи мають потребу у відчутному покращенні вже орендованого ними житла, можуть отримати фінансову допомогу на ці потреби.

Програма діє у Харкові та Харківській області, де офіційно зареєстровано понад 200 тис. переселенців.

Участь в програмі передбачає надання із листопада 2015 до квітня 2016  матеріальної допомоги, що має витрачатися саме на вищенаведені житлові потреби.

Записатися для участі у програмі можуть переселенці, які мають офіційну реєстрацію та фактично проживають у Харкові або Харківській області. Для цього їм потрібно зателефонувати на гарячу лінію  0-800-215-025.

Основною передумовою участі в програмі є відвідання співробітниками МОМ помешкання потенційного учасника для оцінки умов проживання та заповнення відповідної анкети. Протягом дії проекту працівники МОМ будуть здійснювати періодичні моніторингові візити, аби пересвідчитись, що надані кошти використовуються за призначенням. Тому потенційні учасники програми мають бути готові до цього.