Гарячі новини

Міський голова Франківська назвав три пріоритети: добудову моста, розвиток громадського транспорту і з'єднання Північного і Південного бульварів та будівництво сміттєпереробного заводу

З приводу половини своєї каденції на посаді міського голови  Руслан Марцінків розповів про  здобутки та подальші перспективи міста Івано-Фрнківськ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як наголосив Руслан Марцінків, головний здобуток у Франківську – системний благоустрій., - розповідає Курс.

"Ті проблеми, які роками не вирішувалися, ми почали вирішувати. Для франківців уже стали звичним благоустрій скверів, нові зупинки..." – сказав Марцінків.

Важливий здобуток – будівництво нового моста на Пасічну через Бистрицю-Надвірнянську. Міський голова сподівається, що до кінця його каденції міст буде зданий в експлуатацію. 

Ще важливий напрямок – розвиток комунального транспорту. "Ми від слів перейшли до діла та почали закуповувати автобуси, тролейбуси", – зазначив Марцінків.

Міська влада реалізує кілька "амбітних проектів", зокрема, це реконструкція площі Міцкевича – Лесі Українки. "Ми маємо робити центр максимально пішохідним, забрати звідти транспорт", – наголосив Марцінків. 

"У кожній галузі ми маємо чіткі завдання та пріоритети. У спорті ми ставили завдання відновити ФК "Прикарпаття". Зараз наша команда виступатиме у Першій лізі. Відновлена у місті волейбольна команда", – сказав міський голова. 

Марцінків нагадав, що за його каденції завершили й відкрили сім дитячих садків. Цього року планують відкрити ще два.

Марцінків також назвав головну проблему своєї каденції. 

"Найбільша невдача – ми поставили занадто амбітні цілі, розпочали забагато проектів. Треба було менше об’єктів починати, але швидше їх завершити". 

Міський голова також назвав три пріоритети у подальшій роботі: добудову моста, розвиток громадського транспорту і з'єднання Північного і Південного бульварів. 

"Будівництво моста – це надзвичайно складний процес. Я раніше не розумів, чому мости так важко будуються, але зараз, коли я побачив, – це зовсім інші технології, інший бетон, виплавка заліза... 

Громадський транспорт. Він у нас сьогодні не якісний. Наше завдання – розвинути комунальний транспорт. Якщо до кінця моєї каденції у нас буде 100 нових автобусів та 50-60 тролейбусів, то питання перевезень ми вирішимо на 50%. 

Пробиття Північного – Південного бульварів. Це непросте питання. Там і п’яний ринок, і хати, які перепродані дуже непростим людям. Є принципова домовленість з двома ринками. Ми перемогли у суді в питанні МАФу і залишаються проблемні дві квартири. Власники хочуть просто захмарні речі", – зазначив Марцінків. 

Також міська влада Івано-Франківська домовилася з Міноборони про передачу ділянки у селі Рибному для будівництва сміттєпереробного заводу.

"Міноборони погоджується надати нам земельну ділянку під будівництв заводу. За це маємо надати військовим кілька квартир", – сказав Марцінків.

Площа земельної ділянки – 8 гектарів. 

За словами Марцінківа, полігон ТПВ у Рибному сьогодні заповнений на 70%, тому потрібно вирішувати питання зі сміттям. 

Будівництво такого заводу коштуватиме щонайменше 20 мільйонів євро. 

Будувати завод планують за кошти інвестора.

Марцінків додав, що місто мало переговори з європейськими партнерами і вони готові допомогти з цим амбітним проектом.

"Ми спілкувалися, вони готові надавати суміжні гранти і кредитні кошти", – сказав Марцінків.

Також такий проект потребує гарантії, що сміття туди звозитимуть з усієї області.